Tijdens de corona periode kwamen ze in de zorg nogal wat handen tekort. Door de vele veranderingen in het werk, waren ze bij de zorggroep genoodzaakt creatief om te gaan met de beperkte middelen. Meer mensen aan het bed zou wenselijk zijn maar die zijn er niet zomaar in de zorg. Ze hebben actief gekeken hoe werkzaamheden zodanig vormgegeven konden worden dat ook niet opgeleide mensen taken konden uitvoeren, zodat de zorg door de professionals geleverd kon worden. Rond de 125 mensen in het totaal zijn met de extra zorgmiddelen aan het werk geweest. Waarvan een deel nu opleidingen voor de zorg instroomt. Cindy Traa recruiter en Hiltje van Ledden HR beleidsmedewerker vertellen enthousiast over dit project en de ervaringen die ze opdeden.

In de podcast hoort u Cindy Traa recruiter en Hiltje van Ledden HR beleidsmedewerker bij Zorggroep Noordwest Veluwe.