Om de energietransitie te kunnen halen hebben we nog vele handen nodig die onder andere zonnepanelen kunnen monteren. In de technische sector komen we mensen tekort. Esdec is leverancier van bevestigingssystemen voor zonnepanelen in o.a .Deventer.

Zij zien dat hun klanten grote moeite hebben genoeg personeel te krijgen. Daarom sloegen Vera Vos en Maarten Waalkens van Konnekted hun handen in een om een opleidingstraject te ontwerpen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook Aventus draagt hieraan bij. De eerste groep gaat starten maar er is zoveel belangstelling dat ze bij succes snel op kunnen schalen. Ze raken duidelijk aan een behoefte die wellicht in heel nederland uit te rollen is. We volgen Esdec op de voet als Nieuwkomer

In de podcast hoort u Vera Vos vicepresident strategic marketing en communication bij Esdec solar groep en Maarten Waalkens accountmanager bij Konnected